časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Firma RUCOLICHT na českém a slovenském trhu

|


Firma RUCOLICHT na českém a slovenském trhu

V roce 1949 založil Alfred Rumler společnost Rumler & Co., která původně instalovala osvětlovací zařízení. Koncem 60. let dvacátého století firmu převzal Edwin Weindl se svým partnerem, na konci 70. let se statut firmy změnil na společnost s ručením omezeným – GmbH – s nynějším názvem RUCOLICHT. Od té doby se firma soustřeďuje na výrobu technických svítidel ve velmi široké škále, zahrnující i netradiční atypická řešení.

Obr. 1. Obr. 2. Obr. 3.

Obr. 1. Továrna Rucolicht v Augsburku
Obr. 2. Autosalon firmy Raffay v Hamburku
Obr. 3. Stěna RGB v interiéru O2 Berlín

Sídlem závodu je jihoněmecký Augsburk. Zde je na ploše 3 000 m vedení firmy, oddělení konstrukce, výroba včetně lakovny a sklady s logistických centrem. Firma je vedena Edwinem a Markusem Weindlovými a zaměstnává 40 stálých pracovníků.

Svítidla jsou tedy – od počátečního návrhu až po montáž – kompletně vyráběna na jednom místě.

Projekty svítidel jsou sestavovány v programu CAD. Na ně navazují ovládací programy pro stroje CNC, např. razník, laser, ohraňovací nebo niblovací lis.

Obr. 4.

Obr. 4. Stěna RGB s projekcí O2 Berlín

Veškeré díly (jako např. objímky, světelné zdroje, předřadníky a spojovací materiál) jsou v osvědčené kvalitě a pocházejí od značkových výrobců.

Všechny prototypy před zahájením výroby procházejí firemní laboratoří, kde jsou zkoušeny jejich tepelné a elektromechanické vlastnosti. Zároveň jsou měřeny jejich světelné vlastnosti a křivky. Produkty určené pro sériovou výrobu jsou poté opatřeny značkou ENEC/GS (nejvyšší norma EU). Velký důraz při vývoji nových produktů je kladen na jednoduchost montáže a jednoduchou výměnu zdroje.

RUCOLICHT nabízí inovační technologie a vychází vstříc přáním zákazníků. Navrhuje i realizuje optimální řešení ve svém oboru pro obchodní domy, supermarkety, banky, školy, správní a veřejné budovy.

Od září minulého roku je zastupováním firmy RUCOLICHT v České republice a na Slovensku pověřen David Babka.

RUCO LIGHT GmbH
Auf dem Nol 24-26
D-86179 Augsburg
http://www.rucolight.de

David Babka
e-mail: d.babka@centrum.cz
mobil: 775 964 584