časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Trubičkový systém rozvodů TrUBEX

|

Trubičkový systém představuje jednu z nejmodernějších technologií používaných v telekomunikacích hlavně pro výstavbu optických přístupových a metropolitních sítí. Pomocí systému TrUBEX® lze vybudovat velké množství na sobě nezávislých optických tras až ke koncovému uživateli. Do optické trasy se následně zafukují mikrokabely podle skutečné potřeby koncového uživatele, což přináší vysokou flexibilitu a finanční úspory při budování sítí.
 
Systém TrUBEX® je konstrukčně řešen jak pro vnitřní, tak pro venkovní prostředí. Pro uložení systému do země je možné upravit konstrukci systému tak, aby se zabránilo axiálnímu pronikání vody. V nabídce je také varianta s mechanickou ochranou vůči poškození např. hlodavci.
 
Systém umožňuje snadnou výměnu kabelů bez dodatečných zemních prací, a tím zefektivňuje výstavbu sítí. Nabízí jednoduché spojování trubek pomocí spojek. Potisk obsahující metráž zlepšuje přehled při pokládce, barevné variace trubek umožňují rozlišení při pokládání více trubek v jedné trase. Systém se vyznačuje tlakovou a tepelnou odolností, dlouhou životností a odolností proti vlhkosti a nepřízni počasí.
 
Trubičky se vyrábí v těchto provedeních (vnější/vnitřní průměr): 3/2,1 mm; 5/3,5 mm; 7/5 mm; 10/8 mm; 12/10 mm. Jsou konstruovány pro vnitřní přetlak 12 bar při zafukování dvě hodiny při teplotě 23° C ± 1°C. Teplotní smrštění je do tří procent.
 
Plášť I je standardně proveden z bezhalogenového materiálu EVA retardujícího oheň, plášť WB je proveden z bezhalogenového materiálu XLPE.
 
Další informace na:
Kabelovna Kabex, a. s.
Politických vězňů 84
345 62 Holýšov
tel.: +420 377 010 520
fax: +420 379 491 154

e-mail: kabex@kabex.cz , http://www.kabex.cz