časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Společnost UniControls podepsala Memorandum of Understanding s indickou firmou BHEL

|

číslo 8-9/2005

Společnost UniControls podepsala Memorandum of Understanding s indickou firmou BHEL

Společnost UniControls podepsala memorandum o porozumění (Memorandum of Understanding) s významnou indickou firmou BHEL (Bharat Heavy Electricals Limited). Dokument se týká spolupráce na několika projektech v oblasti kolejové dopravy v Indii.

Několikaleté úsilí společnosti UniControls, a. s., o proniknutí na indický trh v oblasti řídicích systémů a elektronického vybavení kolejových vozidel vyústilo v podepsání memoranda porozumění s firmou BHEL. Ta je aktivní v několika strojírenských odvětvích a právě v oboru kolejových vozidel je největším indickým výrobcem.

Memorandum se týká spolupráce na několika projektech ohledně kolejové dopravy v Indii, a to jak v oblasti vozidel, tak i v oblasti stacionárních systémů pro řízení vlakového provozu. Cílem indického partnera je dosáhnout zavedením licenční výroby a postupného transferu progresivních technologií ze strany UniControls, a. s., nezávislosti při realizaci dodávek moderní dopravní techniky.

K navázání kontaktu s firmou BHEL, jakož i k podepsání memoranda významně přispěla činnost dceřiné společnosti UniControls Electronics Czech Pvt. Ltd. v indickém Bangalore.

Po předchozím navázání obchodních kontaktů s významnými výrobci v Evropě, Asii i Severní Americe jde o další posun exportní aktivity společnosti UniControls. Tato aktivita by měla v následujících letech přinést podstatné zvýšení podílu exportu na obratu firmy UniControls.

O společnosti UniControls

Společnost UniControls, a. s., byla založena v roce 1991. Cílevědomě buduje vlastní vývojové, výrobní a zkušební kapacity, orientuje se na dodávky nejmodernějších systémových řešení splňujících mezinárodní standardy a dodržuje systém jakosti ISO 9001. Firma je aktivní na mnoha trzích v Evropě, Asii, Americe a Africe a spolupracuje s celosvětovými společnostmi. Je členem Svazu evropského železničního průmyslu (UNIFE – Unione delle Industrie Ferroviarie Europee).

Společnost UniControls zajišťuje dodávky řídicích systémů „na klíč„, zabývá se výzkumnou a vývojovou činností, systémovou integrací elektronických, komunikačních, řídicích, informačních a diagnostických systémů pro kolejovou dopravu, procesním řízením v průmyslu (plynárenství, energetika, vodárenství, výrobní linky) a zákaznickým vývojem. V současné době má 140 zaměstnanců, z nichž více než polovinu tvoří techničtí a vývojoví pracovníci.

Další informace mohou zájemci získat na adrese:

UniControls, a. s.
Křenická 2257
100 00 Praha 10
tel.: +420 272 011 411
fax: +420 272 011 488
e-mail: unic@unicontrols.cz
internet: www.unicontrols.cz