časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Škola základ života…

|

Průmyslová škola Františka Křižíka v Praze Na Příkopě je i v dnešní době pojmem neodmyslitelně spjatým se silnoproudou elektrotechnikou. Vždyť touto školou za 60 let jejího působení prošly tisíce studentů tohoto oboru. Její brány opouštěli vždy odborníci s vysokou úrovní technických znalostí.
 
Škola byla založena v roce 1945, 7 let po vzniku legendárního filmu Martina Friče Škola základ života. Sídlí v historické budově, jejíž historie byla vždy spjata s existencí vzdělávacích institucí.
 
V současné době školu navštěvuje asi 500 žáků. Škola je rozdělena do dvou studijních částí: Vyšší odborná škola elektrotechnická F. Křižíka (VOŠE) a Střední průmyslová škola elektrotechnická F. Křižíka (SPŠE). Na obou školách lze navštěvovat denní, na SPŠE i dálkové studium.
 
Škola připravuje žáky pro práci v elektrotechnice nebo pro studium na vysoké škole. Absolventi školy však nacházejí široké uplatnění i v mnoha dalších oborech, jako jsou např. automatizace, výpočetní technika, komunikace apod. Celkem 53 učitelů vzdělává žáky v těchto oborech: elektrotechnika, elektrotechnika – elektronické počítačové systémy, Technické lyceum (SPŠE), silnoproudá elektrotechnika (VOŠE).
 
Škola poskytuje široké veřejnosti kurzy, přezkoušení a certifikát z vyhlášky č. 50/78 Sb. Absolventi školy získávají certifikát zároveň s úspěšným zakončením studia.
 
Máme velmi dobře vybavené odborné učebny a laboratoře. Jezdíme na exkurze a veletrhy v České republice i do zahraničí a účastníme se odborných soutěží, např. SOČ, ENERSOL, AMAVET, pořádáme jednodenní i vícedenní sportovní akce.
 
Přihlášky ke vzdělávání na SPŠ přijímáme do 15. 3. 2009. Rádi také v našich řadách uvítáme nové kolegy, odborníky v oblasti elektro, na plný i částečný úvazek.
 
Kontakty:
tel.: 224 210 585
 
Obr. 1. Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola elektrotechnická Františka Křižíka
Obr. 2. Stánek školy na výstavě Schola Pragensis 2008 v Kongresovém centru Praha