časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Nové přepěťové ochrany Phoenix Contact

|

číslo 12/2006

Nové přepěťové ochrany Phoenix Contact

Jiskřiště Flashtrab Compact Plus s kapacitou 100 kA

Flashtrab Compact Plus představuje svodič přepětí Typ 1. Přístroj je určen mj. k instalaci před elektroměr. Konstrukce jiskřiště zaručuje zkratovou odolnost až 50 kA při schopnosti odvést impuls přepětí až do proudu 100 kA na každý vodič.

Vysoce výkonné jiskřiště Typ 1, kombinace svodičů Typ 1/2 a svodiče Typ 2 jsou univerzálně použitelné moduly pro tří- až pětivodičové soustavy napájení. Vyjímatelné otočné hlavice a možnost ověření stavu ústřednou Checkmaster podtrhávají jejich čelní postavení mezi výrobky srovnatelné třídy.

Obr. 1. Obr. 2. Obr. 3.

Přístrojová ochrana Plugtrab

Modul Mains-Plugtrab je určen k instalaci před zdroje v rozváděčích domovních i průmyslových instalací jako přístrojová ochrana. Je to první pětivodičová ochrana Typ 3 s vyjímatelnou hlavicí, navíc s možností kontroly stavu ústřednou Checkmaster.

Obr. 4.

Ochrana Surgetrab pro měřicí hlavice

Ideální ochranou pro měřené údaje je Surgetrab S-PT-1X2-24DC. Výrobek lze umístit přímo na měřicí hlavici bez průchozích skříní. Umožňuje ochranu polních sběrnic, analogových signálů, proudových smyček a dalších řešení s provozním napětím 24 V. Ochrany jsou určeny pro běžné prostředí i do prostorů s nebezpečím výbuchu. Konstrukce vloženého ochranného modulu dovoluje snadnou kontrolu a ověření provozního stavu. Koncepce stínění dává možnost přímého nebo dynamického uzemnění stínicího pláště kabelu.

Ústředna Checkmaster – komfort pro měření i revize

Checkmaster je měřicí ústředna, která poskytuje nejen komfort a spolehlivost vykonaného měření, ale také výstupní protokol použitelný jako doklad o revizi příslušných modulů. Ústředna je osazena vlastním hybridním generátorem impulsů a komfortním řídicím systémem. Výstupní hlášení upozorňuje na dosažení mezí tolerance jednotlivých prvků uvnitř ochrany. Checkmaster je vybaven pamětí pro dvě stě měřených modulů, což umožňuje měřit na místě a údaje vyhodnocovat až při zpracování revizní zprávy. Checkmaster zvyšuje provozuschopnost zařízení díky možnosti včasné detekce poruchy.

Phoenix Contact, s. r. o.
manažer produktu:
Ing. Edmund Pantůček
tel.: +420 602 516 031
obchod@phoenixcontact.com
http://www.phoenixcontact.cz