Ing. Vincent Csirik – Oddělení elektrotechniky, Český normalizační institut V jakém znamení jste narozen? Jsem narozen ve znamení Ryb, ale to ještě neznamená, že miluji výhradně moře vody. Nejvíc mě oslovuje les a jeho krásy. Je nějaký jiný obor než elektrotechnika, ke kterému máte bližší vztah? Těch oborů je celá řada, ale kutilství je můj opravdový „kůň„. A chalupa mi umožňuje mé zájmy realizovat. Mimo to jsem vášnivým pěstitelem rajčat. Představte si, že jsem svého času míval až dvacet druhů! Jste znám jako „veselá kopa„ a vypravěč s neuvěřitelnou zásobou vtipů. Různé legrace a vtipy miluji již od útlého dětství. Dostal jsem je do vínku od svého otce a kromě zábavy jsem jimi tříbil i svoji paměť. Vtipy jsou pro mne prostě kořením života. Prý umíte maďarsky? To máte pravdu, narodil jsem se na Slovensku a maďarština je moje mateřština. Není ta normotvorná činnost vlastně hrozná nuda? Já jsem naštěstí brzy pochopil tajemství norem – normotvorná činnost nejsou jenom normy, ale i mezilidské vztahy, hledání konsensu. Mají řád, logiku a je v nich ukryt notný kus lidského snažení. Proto se normy staly mým osudem, ale i dobrým pomocníkem. Co konkrétně nebo jakou literaturu právě čtete? Čtu knihy různých žánrů, ale nejraději humorné. A například knihu Jaroslava Žáka Kámen mudrců čtu s chutí již poněkolikáté. Hrajete na nějaký hudební nástroj? Bohužel ne. Ještě jako „školou povinný„ jsem rád hrál divadlo, recitoval a zpíval. Hrál jsem i na kytaru, ale když jsem začal tancovat v souboru lidových tanců, na kytaru jsem již neměl čas. Kterému sportu fandíte? Jednoznačně stolnímu tenisu! Byl jsem vždy přímo posedlý vytvářením družstev stolního tenisu. Nejprve v ČKD, potom v Československé televizi a nyní, v ČNI, máme družstvo mužů stolního tenisu, které hraje v soutěži PRST (Pražský rekreační stolní tenis). (jk) |