časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Informace o veletrhu Invex 2003

|

číslo 10/2003

Zprávy

Informace o veletrhu Invex 2003

Invex, největší přehlídka informačních a komunikačních technologií nejen v České republice, ale i ve střední Evropě, se koná od 6. do 10. října. Rozdělení veletrhu je do tří částí, nazvaných Classic, Business a Home, což je největší změnou za poslední roky.

Část nazvaná Classic vychází z klasických požadavků vystavovatelů a v zásadě by měla být stejná jako dosavadní Invex, tedy pětidenní – s prvními třemi dny vyhrazenými odborníkům a novinářům. Část Business bude třídenní a bude orientována na poskytnutí služeb, jako např. typových expozic, pronájmy místností s cateringovými službami apod. Nosnou částí bude pavilon Business to Business. Společně s dalšími projekty bude Invex Business umístěn v pavilonech G1 a G2, přičemž nejsou povoleny patrové expozice ani hlasité prezentace.

Část Home je zaměřena na špičkové technologie, vč. prodejní nabídky počínaje spotřební elektronikou, přes digitální techniku a konče počítačovým příslušenstvím. Návštěvnicky nejvyhledávanějšími prostorami tradičně bývá multimediální část, která zahrnuje DVD Hall a Game Hall.

Pořadatelé také letos uspořádají tzv. DVD market. Jeho součástí je DVD Hall, která se v posledních letech rozrostla na samostatný pavilon a Invex ji realizuje společně s DVD Group.cz jako expozici domácích kin s představením atraktivních DVD titulů a prodejnou DVD video.

Z velkého počtu dalších technologických novinek lze s předstihem avizovat zajímavý projekt popularizace WiFi Life široké veřejnosti. Tato demonstrace bezdrátového připojení se uskuteční v pavilonu Y, který je pořadatelem prezentován jak Pavilon WiFi Life.

Invex je setkáním odborníků doslova celého oboru a do Brna stále jezdí zástupci téměř všech významných firem, jen se mnohdy liší forma jejich účasti. Před přistoupením k EU a očekávanými tržními změnami navíc letos začíná sílit význam veletrhu jako zastřešeného prostoru pro seznámení se s trhem, jeho účastníky a místními podmínkami.