časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Fond pomoci Siemens

|

Fond pomoci společnosti Siemens slaví pět let své existence, během nichž rozdělil mezi 150 neziskových organizací v ČR přes 12 mil. Kč.
 
Fond podporuje projekty pomáhající slabším a potřebným, kteří se ne vlastní vinou dostali do složité životní situace a nemohou si pomoci sami. Finanční podporu žádá každý měsíc kolem třiceti neziskových organizací. V komisi, která projekty hodnotí, je pět odborníků z neziskových organizací a jeden zástupce společnosti Siemens. Vybrané projekty jsou oceněny finanční částkou určenou na konkrétní materiální pomoc.
 
Jedním z projektů podporovaných Fondem pomoci Siemens je projekt Tyfloservis, který zajišťuje profesionální služby pro osoby s postižením zraku. Kromě psaní na klávesnici nabízí Tyfloservis nevidomým a slabozrakým klientům ucelený soubor bezplatných rehabilitačních kurzů a služeb. Fond pomoci Siemens podpořil Tyfloservis, o. p. s., částkou 100 000 Kč.
 
Další neziskovou organizací podporovanou Fondem pomoci Siemens je obecně prospěšná společnost Rozmarýna, která pomáhá mladým lidem po odchodu z dětského domova začít žít svůj samostatný život. Fond pomoci Siemens ji podpořil částkou 283 000 Kč.
 
Fond pomoci Siemens podpořil také středisko Lydie, které provozuje Slezská diakonie, jejímž posláním je poskytování kvalitních sociálních a sociálně zdravotních služeb potřebným lidem. Středisko Lydie je jediným zařízením v Českém Těšíně, které poskytuje své služby dětem se zdravotním postižením ve věku od dvou let do ukončení povinné školní docházky. Fond pomoci Siemens podpořil středisko Lydie částkou 119 000 Kč.

[Tiskové materiály Siemens.]