časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 12/2021 vyšlo
tiskem 1. 12. 2021. V elektronické verzi na webu ihned. 

Téma: Měření, zkoušení, péče o jakost

Trh, obchod, podnikání
Na co si dát pozor při změně dodavatele energie?

Elektrotechnika na Černé louce

|

Elektrotechnika na Černé louce

Ve dnech 21. až 23. listopadu 2006 se na ostravském výstavišti Černá louka konal již třináctý ročník mezinárodního veletrhu Elektrotechnika. Představilo se zde 110 firem z oborů elektrotechniky, energetiky, automatizace, regulace a měření, elektroniky, světelné techniky a dalších příbuzných oborů. První dva dny počasí veletrhu příliš nepřálo, což se promítlo i do návštěvnosti, která oproti loňskému roku klesla na přibližně 6 500 návštěvníků.

Obr. 1.

Mezi doprovodné akce veletrhu již neodmyslitelně patří soutěž o Zlatý výrobek. Letos bylo v kategorii elektroniky oceněno dorozumívací zařízení typu DZ-01 firmy ZAM – Servis, v kategorii měření a regulace QERP 406 – regulátor jalového výkonu firmy Závodný Elektro, v kategorii elektrotechniky zvítězily těžké konektory HDC řady Rock Star firmy Weidmüller, v energetice získal cenu svodič bleskových proudů FLP B+C GE firmy Saltek. V rámci soutěže se udílela také čestná uznání. To si v kategorii automatizace vysloužila firma Michálek – Elektro za vícepólový konektor typu CG/MG, v kategorii elektronika firma Phobos za klíčový trezor a v kategorii elektrotechnika firma Kopos Kolín za parapetní kanál PK 120 × 55 D.

Do doprovodného programu letošního veletrhu patřila rovněž soutěž studentů středních odborných škol a učilišť s názvem Elektronika 2006 o pohár starosty městského obvodu Slezská Ostrava. Nejlépe si v této soutěži vedli zástupci střední školy v Ostravě-Kunčicích Zdeněk Surovec a Filip Osadník. Druhé místo obsadili Michal Giemza a Radek Starzyczny ze SPŠ elektrotechnické v Havířově před třetími Tomášem Režnarem a Tomášem Kalákem ze SPŠ elektrotechniky a informatiky v Ostravě.

Návštěvníci veletrhu se mimo jiné mohli zúčastnit seminářů Setkání elektrotechniků na výstavišti a Nové prvky pro domovní a průmyslové rozvody nízkého napětí.

Příští, čtrnáctý ročník veletrhu Elektrotechnika se bude konat od 13. do 15. listopadu 2007.