časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Uživatelské rozhraní grandMA 2Port Node onPC

|

Marta Vintrová, Osvětlovací technika Vít Pavlů, s. r. o.

MA 2Port Node onPC, malý, ale výkonný interface pro programování protokolu DMX, je nejnovějším členem skupiny grandMA a doplňuje řadu produktů MA pro integrované systémové řešení osvětlovacích systémů (viz Světlo č. 5/2005, str. 40).

Výrobek splňuje požadavky divadel, klubů, galerií, muzeí a mnoha dalších uživatelů na flexibilní použití DMX např. na jevišti nebo i jinde. Jestliže se používá samostatně s programem grandMA onPC, 2Port Node onPC, vysílá 512 parametrů DMX (1 024 parametrů, jde-li o 2Port Node onPC PRO) a lze jím spolehlivě ovládat menší osvětlovací systémy. Je ideální pro akce s omezeným rozpočtem. Verze 2Port NodeonPC jsou dodávány s integrovaným zdrojem energie nebo mohou fungovat se zdrojem přes Ethernet.
Všechny typy MA 2Port Node onPC jsou plně integrovatelné do skupiny grand-MA. To znamená jednoduchou a pohodlnou konfiguraci, včetně oboustranné komunikace po síti z jakéhokoliv řídicího pultu grand-MA nebo PC. Díky komunikaci prostřednictvím MANet a Art-Net s rychlostí 100 Mbits/s je také možné používat sítě s jinými systémy.
MA 2Port Node se vyrábí i v typové modifikaci pro zabudování do fixních instalací.
Program grandMA onPC je možné zdarma stáhnout na internerové adrese www.malighting.com
 
Obr. 1. Rozhraní grandMA 2Port Node onPC PRO
Obr. 2. Použití MA 2Port Node – Icebar,.Schüttorf v Německu