časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

Seminář k problematice veřejného osvětlení

|

číslo 4/2002

Seminář k problematice veřejného osvětlení

Ve dnech 12. a 13. září 2002 se v areálu Patria v Kobylí na Moravě uskutečnil seminář sekce veřejného osvětlení SVPS (Sdružení veřejně prospěšných služeb pro Moravu a Slezsko). Cílem semináře bylo prohloubení informovanosti vedoucích pracovníků veřejného osvětlení členských firem sdružení a výměna zkušeností.

Obr. 1.

Semináře se zúčastnili zástupci 38 členských firem sdružení a devět přednášejících lektorů. Sedm firem prezentovalo své výrobky a služby.

Čtvrtek patřil přednáškám a prezentacím, které následovaly po úvodním slově vedoucího sekce veřejného osvětlení SVPS Ing. Stanislava Křivého (obr. 1) Evropská norma pro VO, Zákon o ochraně ovzduší (Ing. Kotek), Informace o časopisu Světlo (Ing. Kotková), Aplikace regulace a telemanagementu ve veřejném osvětlení (Ing. Polínek), Veřejné osvětlení měst: Brna (Ing. Humpola), Českého Těšína (p. Kajfosz), Karviné (p. Hercig), Liberce (p. Benda), Plzně (p. Tichý), Světelné zdroje (p. Bukovský), Osvětlovací stožáry (p. Sláma), Vánoční osvětlení (p. Kolarczyk), Svítidla Schreder (p. Stodůlka), Mechanizační prostředky (p. Grygerek), Měřicí přístroje (Ing. Heřman)

První den semináře zakončilo příjemné posezení v místním sklípku spojené s ochutnávkou moravských vín.

Na závěr semináře byli v pátek 13. 9. všichni pozváni na exkurzi do firmy Vysto Kobylí.

Další informace viz www.svps.cz

-jk-