časopis z vydavatelství
FCC PUBLIC

Aktuální vydání

Číslo 6/2021 vyšlo tiskem
29. 11. 2021. V elektronické verzi na webu ihned.

Aktuality
Poslední zasedání redakční rady časopisu Světlo?
Ing. Jiří Novotný šéfredaktorem časopisu Světlo od jeho založení

Z odborného tisku
Nový datový formát pro popis svítidel

BRILUX 2004: 360 novinek

|

číslo 1/2004

BRILUX 2004: 360 novinek

Ing. Miroslav Černý, BRILUX.CZ s. r. o.

Značka BRILUX je na trhu osvětlovací techniky v České republice, a kromě ní i v dalších dvanácti zemích střední a východní Evropy, nabízena již řadu let. Po celém území ČR prodávají výrobky značky BRILUX autorizovaní distributoři, jejichž aktuální seznam zájemce najde na internetové adrese www.brilux.cz v části Prodejní místa. U nich je možné zakoupit nebo objednat produkty, obdržet katalog v tištěné nebo elektronické podobě (obr. 1) a také získat časopis Osvětlení BRILUX INFO, který společnost BRILUX čtvrtletně vydává. V něm je uveden přehled dění a nové trendy dynamicky se rozvíjejícího oboru osvětlovací techniky, avizovány aktuální a budoucí veletrhy, zveřejněny informace o zajímavých internetových stránkách z oboru. Jsou tu i předvedeny úspěšné realizace interiérů s využitím produktů značky BRILUX a dále informace o předpisech a normách platných pro osvětlení na území Evropské unie.

Obr. 1. Obr. 2. Obr. 4.

Mezi důležité informace z obchodního hlediska patří prezentace novinek zahrnovaných do nabídky naší firmy (v průběhu roku jsme počet položek zvýšili z 1 257 na 1 617) a vyhlašování čtvrtletních speciálních akcí. Nedílnou součástí časopisu se stala zmenšená podoba katalogu, která v základní verzi obsahuje kompletní nabídku značky BRILUX. Za zmínku jistě stojí i série článků, která krok za krokem učí čtenáře pracovat s programem pro projektování osvětlení LiteStar (obr. 2) verze 6.0 italské firmy OxyTech. Podle dosavadních reakcí projektantů, kteří s programem již pracují, jde o velmi kvalitní produkt. Databáze svítidel zahrnutých do programu je s růstem nabídky BRILUX neustále aktualizována.

Obr. 3.

V tomto čísle časopisu Světlo čtenář nalezne jako vloženou přílohu Katalog BRILUX 2004 na CD-ROM. Mezi zajímavá řešení osvětlení interiéru patří např. svítidla řady PROTO (obr. 3). Tato hliníková svítidla využívají v závislosti na typu dvě, čtyři nebo šest halogenových žárovek s paticí GU-10 o maximálním příkonu 50 W. Díky svému netradičnímu designu jsou vhodná do moderně zařízených obytných místností, restaurací, barů.

Jako světelnědekorační doplněk k popsaným svítidlům je možné do návrhu realizace interiéru zakomponovat svítidla řady YASO (obr. 4). I ona jsou nabízena v hliníkovém provedení, ale na rozdíl od řady PROTO využívají halogenovou žárovku s paticí G-9. Vzhledem k jejich designu jsou vhodná zejména pro dekorační osvětlení obytných místností, chodeb atd.

Svítidla moderně pojaté řady PALIA (obr. 5) jsou vyrobena z oceli a skla a určena k nástěnné montáži. Jejich skleněný díl je ve střední části a na okrajích matný. To způsobuje příjemný rozptyl světla, které vychází z lineární halogenové žárovky J-78 Brilux do příkonu 100 W. Tato řada svítidel je vhodná do moderně zařízených společenských prostor.

Obr. 5.

V krátkosti popsané novinky značky BRILUX jsou pouze nepatrným vzorkem ucelené kolekce našich výrobků. Nabízíme mimo jiné kompletní sortiment světelných zdrojů od obyčejných žárovek po úsporné (halogenové žárovky, zářivky a halogenidové výbojky), investiční osvětlení, kolekci podhledových svítidel nejširší v ČR, stolní a stojanová svítidla, bodová (spotová) svítidla, svítidla průmyslová, zahradní, venkovní a vodotěsná, prodlužovací kabely, transformátory, termostaty, senzory pohybu, minialarmy, předřadníky a mnoho dalších produktů, které jsou navíc skladem přímo v České republice.

O této skutečnosti se může kdokoliv sám přesvědčit prohlédnutím přiloženého CD-ROM, popř. při návštěvě našich stánků na veletrzích AMPER 2004 nebo ELEKTRO 2004. Na ploše 50 m2 si na obou veletrzích bude moci prohlédnout ucelenou nabídku BRILUX. Obchodníci si pro vybavení svých vzorkoven mohou vybrat z více než dvaceti modelů našich velmi profesionálních reklamních panelů série ExpoLine.

Věříme, že veletrhy se pro návštěvníky stanou příležitostí k získání zřetelných a relevantních informací a zdrojem mnoha příjemných překvapení. Těšíme se na Vaši návštěvu.

BRILUX.CZ s. r. o.
Hněvkovského 574/87
617 00 Brno
tel.: 543 251 710–1
fax: 543 251 712
e-mail: info@brilux.cz
http://www.brilux.cz